Бјелица: Говедарица је за мене предсједник у оставци

РТРС
Бјелица: Говедарица је за мене предсједник у оставци

Бањалука - Потпредсједник Српске демократске странке Милован Бјелица рекао је да ће Главни одбор СДС-а сљедеће седмице одредити датум одржавања ванредне скупштине на којој ће бити ријечи о унутарстраначким изборима и лошем изборном резултату ове странке.

Бјелица је, у нашем политичком магазину Печат, подсјетио да је Регионални одбор СДС сарајевско-романијске регије на јучерашњој сједници једногласно затражио што хитније одржавање ванредних страначких избора због лоших резултата странке на општим изборима.

“Мора се утврдити одговорност за лош изборни резултат и у којем правцу иде СДС, те смјернице даљег рада “, рекао је он.

Бјелица је подсјетио на предизборно обећање лидера СДС-а Вукоте Говедарице, рекавши да садашње страначко руководство треба да поднесе оставке.

“Говедарица је рекао да ће, ако побиједи, бити предсједник свих грађана, а ако изгуби, свјестан одговорности коју сноси, да ће поднијети оставку. Ми сви треба да подијелимо одговорност, да се захвалимо бирачима за гласове које су дали и да уступимо мјесто другима “, истакао је он и додао да је Говедарица за њега предсједник странке у оставци.

Бјелица сматра да садашње руководство СДС-а не може провести унутарстраначке изборе и да је потребно формирати тим који ће то да уради.

Говорећи о позиву за заједничко дјеловање српских представника на нивоу БиХ, Бјелица је истакао да је Српској потребна стабилност и да мора јединствено да наступи у Сарајеву. У том погледу, каже он, из Београда су стигли ставови о приближавању и умањивању подјела, усмјерени ка јединству и стабилности Републике Српске.

“Ја сам недавно разговарао са /предсједником Републике Српске и новоизабраним српским чланом Предсједништва БиХ/ Милорадом Додиком и он је вољан за разговоре о питању заједничког дјеловања на нивоу БиХ, али и у локалним заједницама у којима се осјети потреба за сарадњом”,  рекао је Бјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана