БиХ формирала тијело које ће бавити оружјем за масовно уништење

klix.ba
БиХ формирала тијело које ће бавити оружјем за масовно уништење

Сарајево - Савјет министара БиХ је успоставило привремено Тијело за контролу над провођењем Стратегије Босне и Херцеговине за спречавање ширења оружја за масовно уништење, које има укупно 15 чланова.

Тијело је надлежно, како се то наводи, за осигурање и надзор над израдом акционих планова за провођење стратегије, координацију провођења активности утврђених стратегијом и акционим плановима, предлагање ревидирања стратегије и акционих планова у складу с указаним потребама и достављање годишњих и коначног извјештаја о провођењу стратегије Савјету министара.

За предсједавајућу овог тијела је именована Амира Арифовић-Хармс из Министарства иносраних послова БиХ, а за чланове Ермин Пешто, Денис Селимовић, Гордана Бањац, Драженка Малићбеговић, Влатко Дрмић, Драган Драгић, Вилдана Хајдаревић, Крунослав Шаравања, Виолета Мандић, Мустафа Зец, Сенад Муслић, Драган Грмуша, Неда Благојевић и Горан Гајић.

Осим тога, тијело има и 16 замјенских чланова: Весна Томић, Марио Јанечек, Ана Бајо, Дамир Карахоџић, Душан Којић, Слађана Шкрба, Аладин Чатаковић, Весна Липничевић, Сањин Панџић, Дубравко Чампара, Мухамед Орхановић, Семин Ризван, Далиборка Калабић, Јована Вучковић и Мухамед Гибић.

Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине ће најкасније у року од 30 дана од дана доношења ове одлуке сазвати први састанак Тијела за надзор, а на првом састанку ће донијети пословник о раду. Мандат Тијела за надзор је везан за период важења стратегије, односно траје до 31. децембра 2022. године.

Савјет  министара Босне и Херцеговине је одлуку о формирању овог тијела донијело на 145. сједници одржаној 5. јуна 2018. године, а потписао ју је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана