Bevanda o nedolasku na sjednicu Savjeta ministara BiH

Srna
Bevanda o nedolasku na sjednicu Savjeta ministara BiH

Sarajevo - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da je o svom nedolasku na današnju sjednicu Savjeta ministara obavijestio predsjedavajućeg, poštujući zakon i Poslovink, ukazujući na obiman materijal i nedovoljno vremena za pripremu za sjednicu.

“Možda postoje takvi, ali ja nisam ministar koji se može spremiti za sjednicu, ako mu se dostavi materijal sa 72 tačke, u roku kraćem od 24 časa, i to bez kompletnih mišljenja nadležnih institucija”, istakao je Bevanda.

Komentarišući današnje optužbe ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića da HDZ i SNSD zajednički opstruišu rad Savjeta ministara, Bevanda je rekao da nije zainteresovan ni za čije paušalne ocjene o blokadama i opstrukcijama.

Iz kabineta ministra finansija i trezora saopšteno je da Bevanda očekuje da se sjednice sazivaju u skladu sa zakonom i Poslovnikom o radu, te da se tako priprema dnevni red.

U saopštenju se dodaje da Bevanda očekuje da Savjet ministara, iako u tehničkom madatu, ostane na strani zakonitosti, poštivanja procedura i dobrih međuljudskih odnosa.

Sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu nije danas održana, zbog nedostatka kvoruma jer nisu došli ministri iz hrvatskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana