Беванда о недоласку на сједницу Савјета министара БиХ

Срна
Беванда о недоласку на сједницу Савјета министара БиХ

Сарајево - Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда изјавио је да је о свом недоласку на данашњу сједницу Савјета министара обавијестио предсједавајућег, поштујући закон и Пословинк, указујући на обиман материјал и недовољно времена за припрему за сједницу.

“Можда постоје такви, али ја нисам министар који се може спремити за сједницу, ако му се достави материјал са 72 тачке, у року краћем од 24 часа, и то без комплетних мишљења надлежних институција”, истакао је Беванда.

Коментаришући данашње оптужбе министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића да ХДЗ и СНСД заједнички опструишу рад Савјета министара, Беванда је рекао да није заинтересован ни за чије паушалне оцјене о блокадама и опструкцијама.

Из кабинета министра финансија и трезора саопштено је да Беванда очекује да се сједнице сазивају у складу са законом и Пословником о раду, те да се тако припрема дневни ред.

У саопштењу се додаје да Беванда очекује да Савјет министара, иако у техничком мадату, остане на страни законитости, поштивања процедура и добрих међуљудских односа.

Сједница Савјета министара у техничком мандату није данас одржана, због недостатка кворума јер нису дошли министри из хрватског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана