Бенеди Ђукановић три сата убјеђивао тужиоца да није крив

Небојша Томашевић
Бенеди Ђукановић три сата убјеђивао тужиоца да није крив

Бањалука - Бенеди Ђукановић звани Бенџо (42) јуче је у Републичком тужилаштву казао да није учествовао у убиству власника “Сектор секјуритија” Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића те рањавању Горана Илића, потврђено је “Гласу Српске” у тужилаштву.

Саслушање је трајало скоро три сата, од 13 па до скоро 16 часова, а детаљи о ономе што је причао осумњичени нису саопштени. Ђукановић је на испитивање доведен уз јаке мјере обезбјеђења с панцирним прслуком на себи. Те мјере су уведене због бојазни да му је угрожена безбједност.

- Осумњичени је саслушан на околности тешког убиства које му се ставља на терет. У потпуности је негирао кривицу. Након тога враћен је у притвор. Више детаља не можемо да говоримо - рекли су у тужилаштву.

Бранилац осумњиченог Весна Рујевић јуче се није јављала на телефонске позиве. Ђукановића тужилаштво терети да је заједно са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем и Емилиом Балдом 22. априла учествовао у сачекуши у Гламочанима код Бањалуке када су убијени Крунић и његов пратилац Павловић. Истрага је показала да је Ђукановић прије убиства био у друштву с Ковачевићем и Балдом у кафе-бару “Пинк” у Гламочанима.

За учешће у овом злочину осумњичен је и радник “Сектора” Родољуб Гајић, иначе Крунићев човјек од повјерења који му је чувао жену и дјецу. Он је, наводно, Ковачевићу одавао информације о кретању и детаљима обезбјеђења свог газде. Ђукановић је послије поменутог злочина побјегао, а након 52 дана скривања предао се у Полицијску управу Илиџа прошле седмице. Утврђено је да је с мјеста злочина побјегао бијелим “голфом 7” ознака 003-К-770 за којим још траје потрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана