Балдо био осматрач и дојављивач

Н. Т.
Балдо био осматрач и дојављивач

Бањалука - Осумњичени за учешће у убиству бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, Емилио Балдо био је осматрач и дојављивач током извршења злочина, навело је Републичко тужилаштво у свом приједлогу за продужење притвора.

Тужилац Сњежана Петковић у бањалучком Окружном суду затражила је од судског вијећа да Балди продужи притвор за још два мјесеца. Приједлог није образлагала. Адвокат осумњиченог, Драган Ступар успротивио се приједлогу тужилаштва.

- Тужилаштво није навело нове доказе против мог клијента,  а он  не познаје осумњиченог Родољуба Гајића који је недавно ухапшен. Приједлог се базира на претпоставкама, а не доказима - рекао је Ступар.

Судија Срђан Форца појаснио је да Балди притвор истиче 23. маја и да ће до тада бити одлучено о приједлогу тужилаштва. Крунић је убијен 22. априла у сачекуши у близини своје викендице у Гламочанима код Бањалуке. Убице су га у засједи чекале на макадамском путу. Када је џип “тојота”, у коме се возио с тјелохранитељима, успорио на кривини нападачи су из аутоматских пушака отвориле ватру. Крунић, који је сједио позади, рафалом је погођен у главу, а сувозач Павловић у груди. Возач Горан Илић је рањен у руке и ноге. У размјени ватре убијен је нападач Жељко Ковачевић, који је погођен у стомак. Због овог злочина исту ноћ је ухапшен  Балдо.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана