АТВ: Ево коме ће припасти директорске фотеље

ATV
АТВ: Ево коме ће припасти директорске фотеље

Након што су неке директорске фотеље у јавним предузећима и институцијама у Републици Српској већ подијељене, увелико се спекулише и о расподјели осталих.

Према процентима учешћа у власти који су договорени на састанку лидера владајуће коалиције у Републици Српској, СНСД-у би требало да припадне 47, ДНС-у и Социјалистима по 9, Демосу 7, Ујединој Српској 4 и НДП-у 3 директорске позиције. 

Како АТВ незванично сазнаје, тај број би могао да буде већи јер је у игри још 20 предузећа која до сада нису била у расподјели. Незванично, још по двије фотеље могле би припсати Уједињеној Српској, ДНС у и Демосу, док би осталим могао да руководи СНСД. 

Кадар те партије, како сазнаје АТВ, требало би да остане на челу Пореске и Геодетске управе, Фонда ПИО, Агенције за банкарство, Завода за запошљавање и Фонда здравственог осигурања. СНСД би требало да остане и на руководећим позицијама у свим општим болницама осим у Приједору гдје би мјесто требало да задржи ДНС. 

Странка Марка Павића ће, како АТВ незванично сазнаје, задржати и Путеве Републике Српске, Жељезнице, Туристичку организацију РС, Републички секретаријат за законодавство, Завод за образовање одраслих и Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида. Лидер странке поручује да још ништа није коначно и да су преговори у току. 

“Генерални секретари странака ће почети од данас да праве договоре о расподјели. Према томе све ово што се објављује, то су неке припреме, нити је коначно потписано нити догворено”, каже Марко Павић, лидер ДНС-а.

Кадрови Демоса руководиће Агенцијом за безбједност саобраћаја, Републичком управом за игре на срећу, РИТЕ “Угљевик”, “Аутопутевима”, Заводом за медицину рада и спорта, Републичким девизним инспекторатом и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа, потврђено је АТВ-у у тој странци. 

Расподјелом су задовољни у Уједињеној Српској која ће имати директоре у “Поштама Српске”, Инситуту за јавно здравство”, Заводу за уџбенике и наставна средства и Заводу за геолошка истраживања. 

“Ради се о 7, 14 одсто. И сад је на реду на нас да имплементација буде преко најквалитетнијих кадрова да не буде да учествујемо у некој подјели плијена него о подјели функција које можемо да оплеменимо и да водимо још боље него што су биле раније”, каже Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

Социјалисти би требало да задрже свих девет директорских фотеља међу којима су оне у “Шумама Републике Српске”, Републичком инспекторату, Фонду за заштиту животне средине и АПИФ-у. НДП би, поред Електокрајине, требало да добије и Републичку дирекцију за промет наоружања и војне опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана