Ђокић: Социјалисти ће остварити историјски успјех

Ђокић: Социјалисти ће остварити историјски успјех 03.10.2018 23:46 | Срна

Гацко - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић поручио је вечерас у Гацку да ће социјалисти бити не само највеће изненађење на предстојећим изборима, већ и да ће остварити историјски успјех јер имају подршку грађана у свим општинама Републике Српске.

Ђокић је истакао да су грађани Српске препознали оно што су социјалисти радили у протеклом периоду, али и оно за шта се залажу у будућности.


Он је рекао да ће у Гацку један од првих пројеката бити реконструкција Термоелектране, чиме ће бити продужен њен радни вијек до 2040. године.

“Настављамо и разговор са заинтересованим парнерима који желе да граде нову термоелектрану. Покренућемо и нове разговоре за компанијама које су раније биле заинтересоване да изграде цементару у Гацку, која би, прије свега, користила за изградњу хидроелектране 'Бук бијела' и других енергетских објеката у горњем току ријеке Дрине”, навео је Ђокић.

Према његовим ријечима, у наредном периоду биће неопходно поправити и имиџ Републике Српске јер су са нивоа БиХ веома лоше говорили о Српској у протеклом периоду.

Носилац изборне листе СП- за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Максим Скоко истакао је да се ова странка у Херцеговини залаже за енергетику као стуб и ослонац развоја овог дијела Српске.

“Подупираћемо инвестиције у енергетски сектор и социјалисти су спремни да уложе сав свој професионализам, знање и патриотизам у ову област, што смо и до сада показали”, навео је Скоко.

Он је истакао да у Изборној јединици девет очекују сигуран један директан мандат у Народној скупштини.

Носилац изборне листе СП-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Јаков Галић истакао је да ће се као будући посланик, првенствено, залагати за измјене системских закона из области економије.

“Уставне промјене треба оставити по страни, а сву своју енергију и снагу треба да усмјеримо ка подизању економије како Републике Српске, тако и БиХ”, навео је Галић.

Он је истакао да Срби морају да имају јединствену политику и да политика која је до сада вођена у Сарајеву није нимало добра.

“Садашња политика у заједничким институцијама БиХ није донијела никакав резултат. Мора да постоји синергија у дјеловању српских представника у Сарајеву са влашћу у Бањалуци и то једино може дати добар резултат”, рекао је Галић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица