Жртве Вајнстина остају без одштете, слиједи нови талас оптужби?

Срна
Жртве Вајнстина остају без одштете, слиједи нови талас оптужби?

Компанија Вајнстин прогласила је банкротство, а дужна је остала Малији Обами, Роберту де Ниру, али и великом броју злостављаних жена.

Ћерка Барака Обаме Малија Обама почетком прошле године привела је свој стаж крају у компанији на чијем је челу био продуцент Харви Вајнстин. Компанија је прошле недеље прогласила банкротство.

Малија је само једна од пописаних особа на 394 странице којима компанија дугује новац. Ћерка некадашњег предсједника САД неће добити своју плату, као ни Роберт де Ниро, Џенифер Лоренс, Мајкл Беј, Данијел Редклиф, Сет Роген и Хајди Клум. Највише ће изгубити компанија Састрако, којој дугују 17,4 милиона долара.

Проглашење банкротства прошлог понедјељка значи и да су сви који су с Вајнстином потписали уговор о тајности података сада слободни и да тај уговор више није обавезујући.

Банкрот такође значи да ће се прво наплатити осигурани кредитори, а не злостављане жене које туже компанију, као и да ниједна жена, ако то већ није учинила, не може тужити компанију.

Лантерн капитал нуди 424,5 милиона долара за компанију. Та понуда оставља отвореним питање колико ће новца остати жртвама Вајнстинових наводних злостављања. Осигурање би требало да осигура 30 милиона долара.

Ослобађање жена из уговора којим је Вајнстин покушавао да их ућутка такође значи да би могао да услиједи још један талас оптужби против Вајнстина од оних који су се до сада плашили да проговоре, пише Еxpress.

Њујорк тајмс је открио да су Вајнстина деценијама пратиле оптужбе за злостављање, а током посљедње три деценије постигао је бар осам извансудских нагодби са женама које су га оптужиле за злостављање и нежељени физички контакт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана