Водећи катарски академик шокирао свијет “видео-приручником” како треба тући жену

radiosarajevo.ba
Водећи катарски академик шокирао свијет “видео-приручником” како треба тући жену

Абд Ал-Азиз Ал-Казрај, социолог и један од водећих академика из Катара шокирао је свијет објавом “видео-приручника” на тему - како муслимани треба да туку своје супруге.

Видео је објављен на Ал-Мојтама каналу на YоуТубеу у којем социолог објашњава како треба казнити жену по “исламском закону”.

На видеу се види како “технике” демонстрира на малом дјечаку док говори у камеру:

“Неки људи је ударају или шамарају у лице...то није дозвољено. Није дозвољено ни ударити је у нос. Ударање је само за дисциплину.”

Он на снимку говори како ударање треба да буде ”лагано и безболно” и треба учинити да жена у томе “препозна своју женскост и осјети мужеву мушкост”.

То демонстрира тако што дијете удара у рамена и дере се на њега:

“Рекао сам ти да не напушташ кућу! Колико ти то пута требам поновити!?”

Ал-Ансари удара дјечака, хвата га за рамена и тресе, па опет галами.

Иначе, на почетку видеа говори:

“Драги гледаоци, многи људи - поготово они који су у браку - желе знати како да истуку своју жену. Да ли је неопходно да тучете жену? Мора ли мушкарац тући жену свакодневно? Не. Прво, морамо схватити да је мушкарац 'глава куће'. Вођа има ауторитет, баш као менаџер у компанији. Лидер у кући може одлучити да дисциплинира супругу како би се живот наставио нормално. Како муж туче жену? Даје јој дисциплинске батине из љубави. Он је воли”.

У језивом снимку, Ал-Ансари описује како муж прво треба дати савјет жени, па онда одбити да води љубав с њом. Ако ништа од овог не получи жељени резултат, он каже да је на крају треба истући, преноси “Радиосарајево.ба“.

Видео је наишао на бројне критике и осуде, а бројни упозоравају да је посебно узнемирујуће то што га је снимио водећи академик земље која ће угостити Свјетско првенство у фудбалу 2022. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана