У стампеду у ноћном клубу у Италији шест мртвих, 50 повријеђених

Танјуг
У стампеду у ноћном клубу у Италији шест мртвих, 50 повријеђених

Рим - Шест особа, од којих пет малољетника, погинуло је док је најмање 50 особа повријеђено у стампеду који је избио рано јутрос на концерту у диско-клубу у малом граду на обали Италије, у близини Анконе, саопштиле су италијанске власти.

Међу погинулима су три дјевојчице и два дјечака, као и одрасла жена - мајка која је била у пратњи кћерке на концерту у диско-клубу у граду Кориналду, гдје је наступао италијански репер Сфера Ебаста, изјавио је на лицу мјеста начелник полиције у Анкони Оресте Капоказа, преноси АП.

Власти нису за сада навеле колико година имају погинули, али државни радио РАИ јавља да је погинула мајка имала 40 година, као и да се унутар клуба налазило 1.000 људи када је стампедо почео.

Четрнаест међу повријеђенима су у озбиљном стању, док је око 40 особа задобило лакше повреде, рекао је званичник ватрогасне службе Дино Пођали.

Тијела прегажених жртава, навео је он, пронађена су код ниског зида унутар клуба.

Италијански званичници Ватрогасно-спасилачке службе рекли су агенцији АНСА да је публика на концерту у ноћном клубу "Лантерна азура" почела да паничи и да трчи ка излазима након што је неко напрскао супстанцу сличну бибер-спреју.

Неименовани тинејџер (16) рекао је италијанској агенцији да су власници клуба плесали чекајући почетак концерта када је стампедо почео.

Исти тинеђжер, који је пребачен у болницу због задобијених повреда, рекао је и да је најмање један излаз за случај опасности био закључан када је покушао да изађе.

Власти истражују да ли су излази за случај опасности функционисали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана