У хрватском Сабору слика са поздравом За дом спремни

Tanjug
У хрватском Сабору слика са поздравом За дом спремни

У Сабору је данас отворена изложба "Да се не заборави Вуковар!", поводом обиљежавања 18. новембра, Дана сјећања на жртву Вуковара, која је, како преноси портал "Индеx", окупила позната лица хрватске десничарске сцене.

На изложби се нашла и слика француског добровољца, који је погинуо на Овчари, коју је поставио аутор изложбе, ХДЗ-овац Стево Цулеј, а на којој се на једном мјесту налази и усташки поздрав "за дом спремни".

Аутор слике је Дамир Кукавица.

Премијер Андреј Пленковић каже да није видио слику.

"Нисам видио што је било, знам да је планирао изложбу као што је направио и лани и прије двије године, чини ми се. То ми је прва вијест, што се тиче Вуковара, дио Владе ће бити у Вуковару, дио у Шкабрњи, отићи ћемо у Град херој и исказати пијетет према жртвама", рекао је премијер за регионалну телевизију "Н1".

А Цулеј је, отварајући изложбу, посебно скренуо пажњу на слику француског добровољца.

"Господа која су примијетила легални знак јединице ХОС-а који се налази на Жан Мишел Николиру убијеном на Овчари, чије тијело није пронађено и чијег убицу није стигла правда - налази се легална ознака у тренутку у којем је убијен. Господи којој је то спорно, знам зашто им је спорно. Али ми није јасно зашто им није спорно који су знак носили они који су га убили, носили су звијезду петокраку која ништа добро хрватском народу није донијела, четничку кокарду, четири слова С, мртвачке главе... Није им спорно што они који су убијали слободни шетају Вуковаром. И моје колеге из Сабора које су рекли: Ми нећемо на његову изложбу. А нисте ни добродошли ако се не осјећате добро на изложби...", рекао је Цулеј, пренијела је поменута телевизија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана