У Каталонији протести, 34 повријеђено, четворо ухапшено

Танјуг
У Каталонији протести, 34 повријеђено, четворо ухапшено

Барселона - У сукобу полиције и присталица независности Каталоније, које су данас блокирале главне саобраћајнице, аутопутеве, улице и железничке пруге широм тог шпанског региона, повријеђене су 34 особе, међу којима и 12 полицајаца.

Регионална полиција у Барселони саопштила је да је привела четири особе које су пружале отпор када је полиција покушала да растера групе демонстраната које су блокирале саобраћај, а укупно 34 особе су повређене у сукобима демонстраната и полиције, од тога 12 полицајаца.

Присталице независности Каталоније блокирале су данас главне саобраћајнице, аутопутеве, улице и жељезничке пруге широм тог шпанског региона, генерални штрајк организовали су мали синдикати радника и студената који се залажу за независност Каталоније, преноси АП.

Званично, они траже бољу социјалну политику, укључујући и 35-сатну радну седмицу и већу минималну плату, али су демонстранти током протеста данас носили сецесионистичке заставице и скандирали су и позивали на пуштање 12 сепаратиста којима се тренутно суди у Мадриду.

Резултати избора и посљедње анкете показују да је 7,5 милиона становника Каталоније дубоко подијељено по питању сецесије, подсјећа агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана