Тужилац: Двојица се разнијела за трећим издата потjерница

Танјуг
Тужилац: Двојица се разнијела за трећим издата потjерница

Брисел - Белгијске власти вјерују да су се двојица нападача разнијела приликом данашњег терористичког напада на аеродрому Завентем у ком је погинуло најмање 14 људи, док је трећи у бјекству, саопштио је белгијски државни тужилац.


За трећим нападачем полиција је издала потерницу, преноси Ројтерс.

Слика са сигурносне камере показује човјека са наочарима и брадицом у свијетлој јакни и са црним шеширом како гура колица на којима је велика црна торба.

Белгијски медији објавили су снимке са сигурносних камера који показују осумњичене за нападе на аеродром, за које је одговорност преузела такозвана Исламска држава.

На снимцима се виде тројица мушкараца како гурају колица са коферима у зони за чекирање на аеродрому. Двојица имају тамну косу, а један носи шешир.

У данашњим терористичким нападима на бриселски аеродром и метро станицу у центру града, погинуло је око 35, а повређено 200 људи, од којих су неки у критичном стању. Осумњичени су на аеродром донијели три бомбе од којих једна није експлодирала већ је касније уништена.

Напад на аеродрому изведен је око осам сати ујутро када су две снажне експлозије потрешле главни хол аеродрома, а белгијски тужилац каже да је у њима учествовао бар један бомбаш самоубица. Трећа експлозија погодила је воз у метро станици Малбек у центру града баш у вријеме шпица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана