Трогодишњак преживио два дана у шуми: “Чувао ме је медо”

Агенције
Трогодишњак преживио два дана у шуми: “Чувао ме је медо”

Кеси Хатавеј, трогодишњи дјечак, који је преживјо двије ноћи сам у леденој шуми, рекао је да га је током нестанка у шуми штитио медвед.

Спасиоци су пронашли Кесија Хатавеја уплетеног у трновито жбуње у округу Кравен, у америчкој држави Сјеверној Каролини, близу мјеста гдје је нестао из куће своје баке, пише Гардијан. Он је нестао у уторак, док је температура била веома ниска, а потраге за њим су нешто касније отказане због јаке кише и јаких вјетрова. Кесија је полиција пронашла након што је један човјек чуо дијете како плаче и дозива мајку.

Шериф округа Кравен Чип Хју изјавио је локалној телевизијској станици ВЦТИ: “Није у много ријечи објаснио како је био у стању да ово преживи, како је успио. Рекао је да има пријатеља у шуми који је медвјед и који је све вријеме био са њим”.

Дјечакове ријечи је поновила и његова тетка Бриана Хатавеј, која је на Фејсбуку написала: “Кеси је здрав, смије се и прича. Рекао је да се дружио са медвједом два дана. Бог му је послао пријатеља да га чува. Бог је добар Бог. Чуда се дешавају!”

Сјеверна Каролина обилује црним медвједима, који обично нису агресивни према људима, иако је нејасно да ли је онај који се спријатељио са Кесијем био стваран или производ његове маште.

На страници за прикупљање средстава, коју је породица дјечака направила након што су доброчинитељи питали како да донирају новац, такође се помињу дјечакове твдње.

“Овај мали је данима био изгубљен у шуми по леденим температурама, киши, мрачним ноћима и вјетру”, написала је бака на страници, а наслов њеног текста је “Кеси и медвјед”.

“Рекао нам је да је његов најбољи пријатељ медвјед био с њим како би му помогао да буде на сигурном”, додала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана