Трамп опет шокирао твитом: Почео сам зид

Агенције
Трамп опет шокирао твитом: Почео сам зид

Предсједник САД Доналд Трамп објавио на свом налогу на Твитеру да је почела градња зида који би требало да спречи илегалне уласке Мексиканаца на територију САД.

Трамп је твитом одговорио на оптужбе у вези с његовом оштром имиграционом политиком, коју медији илуструју уз прегршт фотографија дјеце међу решеткама привремених притворских јединица.

"Одвајање породица на граници је посљедица лоших закона демократа. Закони о безбједности границе би требало да се промјени, али демократе не могу да се саберу! Почео сам зид", написао је Трамп.

Он мисли на спорни зид између Мексика и САД, који би, према Трамповом плану, требало да заустави илегалне уласке Мексиканаца на територију САД. Амерички предсједник је у неколико наврата причао о важности тог зида, који би требало да спречи, како је описао Мексиканце, "животиње" да улазе у Америку. Касније је образложио да је мислио на озлоглашене криминалце.

Званичници с друге стране зида, међутим, противе се Трамповој идеји, а тамошњи предсједник је поручио Трампу да Мексиканцима не пада на памет да плате тај зид. Ни сада, нити било када.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана