Трамп о истрази ФБИ: Лажљиви Коми, љигавац

Танјуг
Трамп о истрази ФБИ: Лажљиви Коми, љигавац

Вашингтон - Предсједник САД Доналд Трамп даснас је "испалио рафал" порука на Твитеру након што је сазнао да је Федерални истражни биро (ФБИ) покренуо истрагу о њему, у којој је утврђивано да ли је Трамп тајно радио у корист Русије против америчких интереса.

Амерички лист "Њујорк тајмс" објавио је у петак, наводећи као изворе бивше полицијске званичнике и друге особе упознате с истрагом, да је у данима након што је Трамп у мају 2017. отпустио Џејмса Комија са позиције директора ФБИ, ова федерална агенција постала толико забринута понашањем шефа Бијеле куће да је покренула истрагу о Трампу. Трамп је у року од једног сата написао пет твитова на ову тему, користећи као и обично увриједљиве епитете писане великим словима.

"Вау, управо сам сазнао у ''Распадајућем Њујорк тајмсу'' да су бивши корумпирани лидери ФБИ, од којих су скоро сви отпуштени или натјерани да напусте агенцију због неких веома лоших разлога, отворили истрагу против мене, без икаквог разлога & без икаквог доказа, након што сам отпустио Лажљивог Џејмса Комија, једног потпуног љигавца!", навео је у Трамп у првој у низу порука на овој друштвениј мрежи.

У даљим твитовима Трамп је написао да је "занимљива ствар у вези са Џејмсом Комијем да су сви жељели да буде отпуштен, и републиканци и демократе", уз помињање "Кварне Хилари (Клинтон)" и тога да је његова одлука да отпусти Комија био "сјајан дан за Америку" пошто је овај био "Покварени Полицајац".

"Ја сам био МНОГО оштрији према Русији него Обама, Буш или Клинтон. Можда оштрији од било којег другог предсједника. У исто вријеме, & као што сам често говорио, слагати се са Русијом је добра ствар, а не лоша ствар. Са пуним правом очекујем да ћемо једног дана поново имати добре односе са Русијом!", поручио је Трамп у посљедњем твиту из ове серије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана