Tinejdžerka se objesila zbog interneta

Agencije
Tinejdžerka se objesila zbog interneta

London - Tinejdžerka Hana Smit (14) iz Velike Britanije izvršila je samoubistvo vješanjem zbog toga što su je maltretirali i omalovažavali na popularnom internet sajtu Ask.fm, prenose agencije.

Djevojka iz gradića Lutervort odlučila je da sebi oduzme život zbog uvredljivih komentara nakon što je na tom sajtu postavila fotografiju i tražila savjet u vezi s ekcemom.

- Ružna je…a kučko, ubij se i svi će biti srećni. Izvrši samoubistvo i svima ćeš učiniti uslugu. Patetična emo djevojko, izvrši samoubistvo – samo su neki od komentara koji su postavljeni anonimno na popularnom sajtu.

Očajni otac tinejdžerke Dejvid Smit zahtjeva pokretanje odgovarajuće akcije protiv sajta na kojem je njegova kćerka tražila pomoć, a dobila ogroman broj užasavajućih poruka zbog kojih je odlučila da se obkesi.

- Koliko još tinejdžera treba da se ubije zbog onlajn zlostavljanja prije nego što se preduzme nešto. Ti bolesnici se kriju iza monitora i pod maskom anonimnosti dok zlostavljaju tinejdžere – izjavio je Smit.

Inače, Ask.fm ima oko 60 miliona korisnika širom svijeta. Članove koji imaju kreiran profil mogu da komentariše bilo ko, to jest tu mogućnost imaju i neregistrovani članovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana