Свијет шокиран Трамп: Сузавац ОК, а шта ће дјеца ту?

Танјуг
Свијет шокиран Трамп: Сузавац ОК, а шта ће дјеца ту?

Вашингтон - Свијет шокиран одлуком да се на мигранте с дјецом на граници САД и Мексика, баци сузавац. Трамп брани одлуку и каже “то безбједан сузавац”. Мексико тражи истрагу.

Иако су критичари осудили недјељно дјеловање америчких граничара као претерано, Трамп је остао при тврдом ставу. Предсједник САД је јуче рекао да су на граничаре “кренули неки веома опасни људи”. Касније током дана је, међутим, признао да су и дјеца била погођена и упитао зашто су родитељи с дјецом “долазили у подручје на ком има сузавца”.

Према његовим ријечима, радило се о “веома благом сузавцу” који је “веома безбједан”.

С друге стране, министарство спољних послова Мексика упутило је дипломатску ноту америчкој влади у којој тражи “пуну истрагу” онога што је назвало употребом несмртоносног оружја према мексичкој територији, преноси Ројтерс.

Агенција подсјећа да су америчке власти у недјељу испаљивале канистере сузавца према мигрантима у Мексику у близини граничног прелаза који раздваја мексички град Тихуану од Сан Дијега у америчкој савезној држави Калифорнији, након што је дио миграната покушао да уђе у САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана