Супруга предсједника Интерпола: Послао ми је фотографију ножа

Танјуг
Супруга предсједника Интерпола: Послао ми је фотографију ножа

Лион - Супруга несталог председника Интерпола Менга Хонвеија, Грејс Менг, изјавила је данас да јој је супруг послао фотографију ножа прије него што је нестао током путовања у родну Кину.

У првој изјави за јавност о мистерији у вези с нестанком Менга Хонгвеија, његова супруга је новинарима у Лиону данас рекла да вјерује да је он, шаљући јој фотографију ножа, покушао да јој каже да је у опасности, преноси АП.

Грејс Менг је рекла да није била у контакту са њим откако јој је поруку послао 25. септембра.

Према њеним ријечима, четири минута прије него што јој је послао фотографију, од супруга јој је стигла порука: “Чекај мој позив”.

Грејс Менг каже да се са супругом од тада није чула и да не зна шта му се догодило.

Интерпол, чије је седиште у Лиону, и званично је јуче затражио од Кине информације о предсједнику те организације Менгу Хонвеију, који је нестао пошто је дошао у посјету својој домовини Кини.

У саопштењу Интерпола се наводи да су искоришћени канали за спровођење захтјева како би се тај захтјев о статусу Менга Хонгвеија упутио Кини, пренио је АП.

Та организација се нада званичном одговору власти у Кини.

За сада Кина ништа није коментарисала, будући да је у тој земљи тренутно у току једнонедјељни празник.

Француска је покренула истрагу о том случају и саопштила да је Менг укрцао на авион за Кину, али да је непознато шта се након доласка у ту земљу десило са њим.

Хонгконшки лист “Саут Чајна Морнинг Пост” навео је да је Менг посљедња жртва актуелне кампање против корупције у Кини, као и да је одведен ради саслушања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана