Србин спасио Кинескињу и њену бебу у Шведској

Срна
Србин спасио Кинескињу и њену бебу у Шведској

Бањалука - Тридесетдвогодишњи Србин из Гетеборга, родом из Сарајева, Његош Тушевљак спасио је у шведском граду Борос двадесетшестогодишњу мајку која је са шестомјесечном бебом у наручју скочила у ријеку у намјери да се убије.

Тушевљак, о коме ових дана пишу готово сви скандинавски медији, рекао је Срни да се све одиграло протекле сриједе, 23. маја, у 15.30 часова док се враћао с посла.

“Из аутомобила сам видио жену која је паркирала колица и са бебом у наручју се попела на ограду моста у Боросу и одмах скочила. Ја сам закочио, излетио из возила и обучен скочио у ријеку за њом и бебом”, присјећа се Његош.

Он каже да је жена почела да тоне, те да је одмах од ње узео бебу и изнио је на обалу. “Након тога сам се бацио у ријеку и извукао жену. Била је у несвијести и одмах су на лице мјеста дошли хитна помоћ, ватрогасци, спасиоци и полиција. Хитна помоћ је мајку и бебу одвезла у болницу”, наводи Тушевљак.

Он је рекао да је полицији дао изјаву о свему што се десило, а бројним медијима је посвједочио да га је у тим тренуцима шокирало што је на лицу мјеста било више од 200 људи, од којих нико није ни помишљао да скочи у воду и спаси мајку и бебу.

“Једини сам реаговао, а многи од њих су то све снимали телефоном, гледали... То је за мене несхватљиво. Скочио сам инстинктивно, нисам ни о чему размишљао осим да спасим људе”, рекао је Тушевљак.

Он је навео да и данас добија бројне понуде скандинавских медија за гостовање у емисијама и давање интервјуа.

“Звали су и са шведске државне телевизије у емисију жШведски херојиж, а неки од медија желе да ме споје са мајком и бебом које сам спасио и који се сада опорављају. Иначе, жена која је покушала самоубиство је Кинескиња која се удала за много старијег Швеђанина. Према причама које сам чуо, на самоубиство се одлучила јер ју је супруг избацио из стана, након што је данима лутала градом, није јела, нити спавала”, рекао је Тушевљак.

Он каже да је од челних људи полиције града Бороса добио понуду да постане њихов припадник.

“Потребно је да завршим један курс и да се дошколујем, о чему ћу озбиљно размислити”, рекао је Тушевљак, који је родом из Сарајева.

Он живи са породицом у Гетеборгу, гдје је дошао из Бањалуке у потрази за бољим животом.

Његош, који је у спортским круговима познат по надимку Туфи, годинама из Шведске помаже сиромашним људима у Бањалуци без обзира на вјеру и нацију. Веома је успјешан српски кик-боксер који у Шведској има свој клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана