Šofer tužio Trampa: Duguje mi za 3.300 sati prekovremenog rada

Šofer tužio Trampa: Duguje mi za 3.300 sati prekovremenog rada 12.07.2018 07:35 | Agencije

Njujorčanin, koji je duže od dvije decenije radio kao lični vozač Donalda Trampa, tvrdi da mu aktuelni američki predjsenik, odnosno jedna od njegovih kompanija, duguje veliki novac za neplaćene hiljade sati prekoveremenog rada.

U tužbi koju je podnio Višem sud države Njujork, Noel Sintron tvrdi da mu je "Trampova organizacija" (zbirni naziv za više od 500 kompanija i poslovnih organizacija u Trampovom vlasništvu) nije platila ukupno 3.300 sati prekovremenog rada za posljednjih šest godina.


To je, inače, maksimalan period na koji, zbog kompanijskih pavila, može da ih tuži. Sintron u tužbi navodi i da čak ni "razumnu" povišicu nije dobio čitavih 12 godina.

On sada, osim neisplaćenog novca, od Trampa potražuje i ostale doprinose koje mu pripadaju po saveznim i državnim zakonima, kao i određeni iznos za pretrpljenu štetu.

Noel Sintron tvrdi da je duže od četvrt vijeka radio za Trampa i to između 50 i 55 sati nedjeljno. On je ostao dio Trampovog najbližeg osoblja i kada su bezbjednosne službe preuzele brigu o njemu kao šefu Bijele kuće.

Njegova plata je 2010. godine bila povećana sa 68.000 na 75.000 dolara, ali su mu kasnije ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje. Sintron kaže da je, na osnovu toga, godišnje Trampu štedio 17.866 dolara.

Osnovna suma neiplaćenog novca, koji potražuje, iznosi 178.000 dolara, budući da je Sintron radio za 54 dolara na sat, prenosi Njuzhab.

"Trampova organizacija" se nije oglašavala povodom ovog slučaja. Inače, ova tužba je samo jedna u nizu onih koje su od ranije već podnete Višem sud države Njujork na Menhetnu, a koje su uperene protiv Trampa i njegovih kompanija.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica