Службе у српској цркви у Холандији отказане због пријетњи

Танјуг
Службе у српској цркви у Холандији отказане због пријетњи

Најмеген - Обиљежавање Божића у православној цркви у холандском граду Најмегену, због пријетњи отказано је из предострожности, након упозорења полиције, речено је Тањугу у Црквеном одбору парохије Свети Сава.

“Вечерња служба за Бадње вече и данашња Божићна литургија у цркви у Најмегену отказане су због претњи на коју нас је упозорила холандска полиција. Цела улица била је блокирана, истрага је у току, имамо неке незваничне информације, али не можемо ништа да кажемо”, рекао је Тањугу потпредсједник Црквеног одбора Горана Живановић. Према његовим ријечима, служба је из предострожности одржана у 15 километара удаљеном манастиру.

Свештеник Душан Ередеља рекао је Тањугу да је, како су сазнали, пријетња била усмерен на православље, односно на цркву у којој литургије, поред Срба, служе и Руси и Грци.

Ердељан је навео да им се обратио и замјеник градоначелника Најмегена, а да полициља чини све да пронађе онога ко стоји иза претњи.

Најмеген је град са нешто мање од 200.000 становника. Налази се 120 килиометара од Амстердама, односно 15 километара јужно од Арнема, близу њемачке границе.

Православни вјерници, СПЦ обавијештени су о проблему на сајту локалне Парохије Свети Сава.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана