Сигал жели да буде губернатор Приморског краја

Срна
Сигал жели да буде губернатор Приморског краја

Москва - Холивудски глумац и специјални представник Министарства спољних послова Русије за руско-америчке односе у хуманистичкој сфери Стивен Сигал желио би да постане губернатор руског Приморског краја.

Током разговора са публиком на међународном Филмском фестивалу земаља Пацифичког прстена “Меридијани Тихог” у Владивостоку, Сигал је навео да би “желио да упозна Приморски крај и постане губернатор”.


Међутим, према руском законодавству и изборном закону Приморског краја, грађани Руске Федерације који имају држављанство друге земље, боравишну дозволу или неки други документ који им даје право на стални боравак на територији стране земље не могу постати губернатори.

Сигал, осим руског, има и држављанство САД по рођењу, а 2016. године добио је и држављанство Србије.

Амерички глумац и стручњак за борилачке вјештине најпознатији је по својим акционим филмовима из деведесетих година прошлог вијека.

Сада често посјећује Русију, а себе назива Путиновим пријатељом. Неки медији помињу га као неформалног посредника између руске и америчке владе.

Сигал себе сматра Русом. “Могу рећи да сам Рус. Имам руску породицу. Волим Русију и поносим се тиме”, рекао је он својевремено.

Стивен Сигал тврди да има руске коријене, да његовим венама “тече крв руског истока”, те да му је отац из Владивостока.

Од 2016. године има руски пасош који му је лично одобрио руски предсједник Владимир Путин, наводи “Руска ријеч”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана