Rusija, Amerika i Izrael postigli dogovor o Siriji

Srna
Rusija, Amerika i Izrael postigli dogovor o Siriji

Moskva - Rusija, SAD i Izrael usaglasili su se oko većine pitanja povodom regulisanja sirijske krize, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Patrušev se sastao sa pomoćnikom američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džonom Boltonom i šefom izraelskog savjeta za nacionalnu bezbjednost Meirom Benom Šabatom.

“Mi smo se složili oko većine (pitanja) i o tome kakvu želimo da vidimo Siriju na kraju”, rekao je Patrušev.

Prema njegovim riječima, terorizam ostaje jedan od glavnih problema u Siriji, a izazovi na Bliskom istoku su stvarni, stoga im se treba suprotstaviti.

“U potpunosti se slažemo sa mišljenjem premijera Netanijahua po pitanju toga kakva treba da bude Sirija na kraju naših akcija - mirna i bezbjedna. Želim da dodam da se moraju osigurati suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet Sirije”, dodao je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbjednosti Rusije izjavio je da je broj terorista u Siriji i Iraku značajno manji, zahvaljujući pomoći SAD, prenosi “Sputnjik”.

Patrušev je ranije na sastanku sa kolegama iz Izraela i SAD pozvao da se spusti iransko-izraelska napetost i da se ne dozvoli pretvaranje Sirije u “arenu za geopolitičke sukobe”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana