Руси оптужени и за протесте у Француској

Агенције
Руси оптужени и за протесте у Француској

Париз - Руске специјалне службе би могле бити умијешане у организацију антивладиних протеста у Француској, написала је Служба безбједности Украјине.

Радикални елементи у Француској дејствују “под руководством” припадника ФСБ и Главне управе Генералштаба Оружаних снага Русије (ГРУ), тврди СБУ.

Као доказ ових оптужби на рачун Русије, украјински ресор је објаснио фотографију из Париза на којој се виде два човјека у жутим прслуцима који држе заставу самопроглашене Доњецке Народне Републике.

“Међународне границе нису препрека за руску хибридну агресију. Прљаве методе Кремља руше европску стабилност, пошто у њој виде пријетњу по себе”, саопштио је предсједник Службе безбједности Украјине Василиј Грицак.

Осим тога, у саопштењу се наводи да руске специјалне службе, које иза леђа мирних демонстраната организују немире и насиље у Француској, наводно спремају сличне провокације у Белгији, Њемачкој, Шпанији, Бугарској и другим државама Европе, преноси “Спутњик”.

Центар Париза је у суботу био блокиран због нових жестоких антивладиних демонстрација “жутих прслука”. Послије цјелодневних сукоба демонстраната и снага реда, француски министар полиције је рекао да је ситуација под контролом. У протестима широм Француске учествовало је 125.000 људи, више од стотину је повријеђено, а више од 1.000 ухапшено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана