Путин након састанка с Кимом: Занимљив и садржајан саговорник

Агенције
Путин након састанка с Кимом: Занимљив и садржајан саговорник

Владивосток - Предсједник Русије Владимир Путин истакао потребу да се односи међу државама уређују на основу међународног права а не да их одређује право јачег.

Он је након састанка са лидером сјеверне Кореје Ким Џонг Уном у Владивостоку, на конференцији за медије, рекао и да је задовољан резултатима разговора.

“Лидер Ким Џонг Ун је отворена особа која жели да говори о свим проблемима који су на дневном реду” рекао је Путин, који је описао Кима као занимљивог и садржајаног саговорника.

Како преноси Тасс, што се тиче рјешења ситуације на Корејском полуострву, Путин је истакао потребу да се на глобалном плану одбаци “владавина силе” и да се поврати владавина међународног права.

“Обнова међународног права је од круцијалног значаја, потребно је повратити ситуацију где се односи међу државама регулишу међународним правом, а силом”, рекао је руски предсједник.

Он је истакао да је управо то први и најбитнији корак у рјешавању компликованих међународних ситуација као што је питање Корејског полуострва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана