Путин: Нисам поставио предуслове за састанак с Трампом

Танјуг
Путин: Нисам поставио предуслове за састанак с Трампом

Буенос Ајрес - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да није поставио предуслове за састанак са предсједником САД Доналдом Трампом.

“Нисам поставио ниједан предуслов, јер су питања о којима треба да разговарамо веома важна за нас и остатак свијета”, рекао је Путин послије самита Г20 у Буенос Ајресу, преноси Тас с.

Руски предсједник је оцијенио да је састанак с Трампом потребан, поготову по питањима стратешке стабилности.

“Штета што не можемо да одржимо састанак у пуном формату. Мислим да је то пријеко потребно, у вези са питањима стратешке стабилности, нарочито након што је амерички предсједник објавио да САД планирају да се повуку из Споразума о нуклеарним снагама средњег домета”, рекао је Путин.

Он је навео да је с Трампом кратко разговарао на самиту Г20 и да му је том приликом објаснио своје виђење недавног инцидента у Црном мору иако је, каже, Трамп имао другачији став о томе.

“Кратко сам одговорио на његова питања о инциденту у Црном мору. Трамп има свој став о тим питањима и проблемима. Ја имам своје”, рекао је Путин.

Он је изразио наду да ће се са америчким предсједником састати када америчка страна буде спремна, и истакао да не сматра да се Трамп боји да се састане са њим.

“Не мислим да се предсједник Трамп плаши. Он је особа снажног карактера и са много искуства”, закључио је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана