Пред Путином мигови, сухоји, кенџал, панцири, С-500...

B92
Пред Путином мигови, сухоји, кенџал, панцири, С-500...

Руски предсједник Владимир Путин обишао је Државни центар за пробне летове "Чкалов" у Ахтубинску на југу земље.

Тамо су му приказани најнапреднији радарски и ракетни системи и најсавременије авијационе технологије, укључујући борбени авион МиГ-31 са хиперсончном ракетом Кинџал.

Међу изложеним примјерцима војне авио-индустрије био је и ловац пете генерације сухој-57, као и борбени авион МиГ-35 и узорци будућних унапређених беспилотних летјелица.

Путину су приказани и ловци сухој 35 и сухој 30-СМ, унапређени пресретач МиГ-31БМ и МиГ-29К тренутно у употреби у руској морнарици, преноси Тас.

Упознао се и са радарским системима Подлијот Каста 2-2В и аутоматским контролним системом Фундамент-М, као и радаром Валдаи намијењеном откривању и борби против беспилотних летјелица.

Руском предсједнику су представљени антиракетни системи С-500 Витјаз и С-300В4, ракетни системи Панцир-С, Панцир-СМ и Панцир-СА, као и противваздушни ракетни комплекси Тор-М2 и Бук-М3.

Најнајпреднији војни хардвер са Путином су обишли министар одбране Сергеј Шојгу, замјеник премијера Јуриј Борсов, министар индустрије Денис Мантуров, представници одбрамбене индустрије и други војни званичници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана