Отказао мотор “Боинга 737”

Срна
Отказао мотор “Боинга 737”

Москва - Авион “боинг 737-800” морао је хитно да слети данас на сјеверозападу Русије, у граду Сиктивкар, а према непотврђеним информацијама, разлог за ово је отказивање мотора, јавља “Спутњик”.

“Догодило се ванредно слијетање у Сиктивкар. У току је истрага, а према прелиминарним подацима, квар мотора је разлог за хитно слијетање”, рекао је портпарол Руског истражног одбора.

Авион, који је за Москву путовао из града Мирни, који се налази на истоку Русије, налази се у аеродрому Сиктивкар, а путници су сигурни и неповријеђени, рекао је званичник.

Овај инцидент догодио се након што је шеф “Росавијације” Александар Нерадко рекао новинарима да је Савезна агенција за ваздушни саобраћај Русије забранила летове авиона “боинг 737 макс” у руском ваздушном простору до даљег.

Претходних дана велики број земаља забранио је летове авиона овог модела у свом ваздушном простору, а бројне владе приземљиле су “боинг 737 макс 8” након трагедије у Етиопији, у којој је погинуло свих 157 путника и чланова посаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана