Оставка у врху НАСЕ

Срна
Оставка у врху НАСЕ

Кејп Канаверал - Помоћник управника Насе Марк Сирангело, који је водио стратегију за повратак астронаута на Мјесец до 2024. године, поднио је оставку само шест седмица послије именовања, саопштила је америчка агенција.

Администратор Насе Џим Бриденстин саопштио је да је Сирангело поднио оставку јер је Наса одустала од плана који је хладно примљен на Капитол хилу.

Два појединца упућена у свемирски програм и ову ситуацију рекла су да је Сирангело имао пратњу приликом изласка из сједишта Насе у Вашингтону, након што је поднио оставку.

Његов одлазак услиједио је након што су посланици одбили Насин приједлог да се оснује одвојени директорат унутар агенције који би надгледао будуће лунарне мисије и на крају развио људско истраживање Марса.

“Приједлог у овом тренутку није прихваћен, па ћемо кренути даље по садашњој организационој структури. Пошто се Наса више не залаже за директорат нове мисије, Марк је одлучио да крене за другим приликама”, саопштио је Бриденстин.

Админстрација предсједника Доналда Трампа прошле седмице је затражила од Конгреса да повећа Насина улагања сљедеће године за 1,6 милијарди долара ради убразавања реализације циља враћања Американца на Мјесец до 2024. године, више од пола вијека послије америчког лунарног програма “Аполо”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана