Осовина Берлин, Беч и Рим зауставља илегалне миграције

Танјуг
Осовина Берлин, Беч и Рим зауставља илегалне миграције

Берлин – Аустријски канцелар Себастијан Курц и министар унутрасњих послова Њемачке Хорст Зехофер желе да на регионалном нивоу успоставе сарадњу са Италијом у циљу спречавања илегалне миграције.

Аустрија, Њемачка и Италија желе да сарађују у оквиру “осовине вољних” у политици према избјеглицама”, најавили су они у Берлину.

Зехофер је пренео новинарима, да је разговарао са италијским колегом Матеом Салвинијем и да му је овај предложио тјешњу сарадњу Рима, Берлина и Беча у вези избјеглица.

О том приједлогу су данас разговарали Курц и Зехофер и оцијенили да је тај приједлог позитиван и најавили сарадњу са Италијом на регионалном нивоу, са циљем успостављања "осовине вољних који желе да даље смање илегалну миграцију”.

Курц и Зехофер су сагласни да владе морају да одлучују, а не кријумчари, ко смије да дође у земљу.

Зехофер је поновио свој план за успостављање центара у којем ће се брже рјешавати молбе за добијање азила.

Курц је указао да ће, пошто поново долази до појачаног кретања миграната дуж албанске руте, аустријски и ниемачки полицајци бити упућени у ту земљу да помогну својим тамошњим колегама.

Зехофер и Курц су сагласни и око тога да би јачање спољне границе ЕУ учинило непотребним контроле на границама унутар ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана