Њемачка полиција у “претрпаном” возилу пронашла шест држављана БиХ без дозволе боравка

klix.ba
Њемачка полиција у “претрпаном” возилу пронашла шест држављана БиХ без дозволе боравка

Њемачка полиција је у Розенхајму ухапсила држављанина БиХ који је осумњичен за кријумчарење људи. Он је ухапшен у ноћи с уторка на сриједу приликом контроле возила.

Прегледом аутомобила с италијанским регистарским таблицама, полиција је уочила да се у возилу налази више особа него што је дозвољено, а даљом провјером је установљено да нико од држављана БиХ није имао потребне документе за улазак у Њемачку.

Према првим информацијама, ухапшени мушкарац који је илеглано превозио своје сународњаке има стан у италијанском граду Ђенова, али му је истекла боравишна дозвола, преноси klix.ba.

Он је пријављен за кријумчарење странаца и покушај илегалног уласка. Он је након криминалистичке обраде пуштен на слободу уз наредбу да мора напустити Њемачку, без својих сапутника.

Преостала петорица држављана БиХ који су затечени у аутомобилу у прошлости су били регистровани у Баден-Винтембергу и Вестфалији, али њима су надлежни органи одбили трајни боравак у Њемачкој.

Они су прослијеђени у имиграционе центру у Рајин-Некар-Крајсу и Реклингхаузену гдје ће чекати одлуку о наставку процеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана