Нетањаху: Настављамо нападе у Сирији без обзира на С-300

Танјуг
Нетањаху: Настављамо нападе у Сирији без обзира на С-300

Тел Авив - Израел ће наставити са нападима на мете у Сирији без обзира на одлуку званичне Москве да Дамаску достави ракетни систем С-300, изјавио је данас израелски премијер Бењамин Нетањаху и нагласио да је обавијестио руске званичнике о томе.

Обраћајући се новинарима у Јерусалиму, Нетањаху је рекао да је разговарао са замјеником премијера Русије Максимом Акимовим и рекао му да ће Израел наставити да се бори против, како та држава описује, покушаја Ирана да продуби своје војно присуство у Сирији и достави оружје борцима либанске шиитске организације Хезболах, преноси портал прештв.цом.

Израелски премијер додао је да вјерује да ће спор који постоји између Русије и Израела по питању обарања руског авиона “Иљушин Ил-20” код западне обале Сирије бити разрјешен.

“Вјерујем да ћемо са здравим разумом и добром вољом доћи до рјешења које ће омогућити наставак добре координације између војски Русије и Израела”, рекао је Нетањаху.

Он је, како се подсјећа, такође у недјељу рекао да ће се састати са руским предсједником Владимиром Путином ускоро како би разговарали о тој координацији.

Како је раније извјестио руски Тас с, председник Комитета за одбрану руске Думе и бивши командант руских ваздушних снага Владимир Шаманов у уторак је изјавио да ће се Нетањаху и Путин ускоро састати на разговорима у чијем фокусу ће бити Сирија, у којој се ситуација драстично промијенила након што је Русија тој земљи дала три пакета ракетног система С-300.

Према његовим ријечима, једна од тема разговора Путина и Нетањахуа ће бити прецизирање питања ваздушне сарадње.

“Нема опасности за (руске) авионе у ваздушном простору Израела, који је сусјед Сирије. Видимо све летелице, укључујући и стелт авионе”, рекао је тада Шаманов.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је новинарима претходно рекао да се на организовању састанка Путина и Нетањахуа ради, али да тачан датум још увијек није утврђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана