На “црни петак” пуцњава и убадања у тржним центрима у САД

Танјуг
На “црни петак” пуцњава и убадања у тржним центрима у САД

Вашингтон - У тржном центру у Њу Џерсију је, током масовне куповине на “црни петак”, дошло до пуцњаве у којој је рањен мушкарац, док су се престрашени купци растрчали и сакрили по продавницама, а у тржном центру у граду Сиракјуз два мушарца су убодена ножем.

До пуцњаве је дошло у петак увече у тржном центру “Милс” у Њу Џерсију, рекла је портпаролка градских власти Кели Мартинс, додавши да повреде које је мушкарац задобио нису опасне по живот, преноси АП, не наводећи ко је пуцао.

Нико није ухапшен, а рањени мушкарац не сарађује с полицијом, рекла је Мартинсова, а америчка агенција наводи да полиција тренутно анализира снимке надзорних камера из тржног центра.

Након пуцњаве, тржни центар је евакуисан, навела је портпаролка.

Према њеним ријечима, око 25.000 људи посјетило је тај тржни центар у протекла два дана, у жељи да купи робу по цијенама традиционално сниженим у петак послије Дана захвалности у САД.

У међувремену, на “црни петак” насиље је избило у још једном тржном центру, у граду Сиракјуз у америчкој савезној држави Њујорк, гдје је у полицији локалним медијима речено да су два мушкарца избодена око 16.15.

За сада се не зна шта је изазвало инцидент у продавници “Мејси”, гдје су полицајци пронаши мушкарца убоденог у стомак, док је други мушкарац имао ране по другим дијеловима тела.

Обојица имају 20-ак година и пребачени су у болницу, саопштила је полиција.

Управа тржног центра саопштила је да је ријеч о “изолованом и апсолутно неприхватљивом” инциденту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана