Москва не одбацује даље разговоре са Вашингтоном

Срна
Москва не одбацује даље разговоре са Вашингтоном

Беч - Москва не одбацује даље разговоре у вези са Споразумом о нуклеарним ракетама средњег домета /ИНФ/ и САД још имају времена да промијене одлуку о иступању како би спасиле споразум, изјавио је стални представник Русије при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов.

Он је за “Спутњик” рекао да Русија “не затвара врата преговорима”, али да мирно и намјерно предузима пропорционалне, одбрамбене мјере, без пријетњи и неприкладних осјећања.

“Лопта је сада на страни САД и НАТО-а. Вашингтон и Алијанса још имају времена да размисле о својој политици”, истакао је Уљанов.

Руски представник сматра да САД желе да униште споразум и упозорава да Русија мора да реагује уколико Вашингтон напусти дијалог и рјешење које би било постугнуто преговорима замијени ултиматумом.

САД су у петак, 1. фебруара, саопштиле да прекидају са поштовањем обавеза из Споразума и да ће иступити из њега “уколико Русија не почне да поштује своје обавезе”.

Русија је негирала непоштовање споразума, а руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија суспендује своје обавезе из ИНФ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана