Министар Најџел Адамс поднио оставку

Срна
Министар Најџел Адамс поднио оставку

Лондон - Министар за Велс Најџел Адамс поднио је оставку након што је премијер Велике Британије Тереза Меј саопштила одлуку да започне разговоре о “Брегзиту” са опозиционом Лабуристичком партијом.

Он је поднио оставку након што је лидер лабуриста Џереми Корбин пристао да се састане са Мејовом, након што је доњеи дома британског Парламента неколико пута одбацио споразум за “Брегзит” који је Мејова постигла са ЕУ. Адамс је истакао да је одлука Мејове о промјени на “блажу” верзију “Брегзита” и о разговорима са Корбином “кобна грешка”.

Бивши министар каже да је “сада јасно да ће Велика Британија остати у царинској унији”.

“Ово није 'Брегзит' који је обећан мојим бирачима и супротан је обећању које смо дали у свом манифесту”, изјавио је Адамс.

Он је рекао да власти имају два задатка, од којих је један да се спроведе “Брегзит”, а други да се спријечи “неман Корбинове владе”, уз напомену да Велика Британија симултано ризикује да не испуни ниједан од та два задатка, јавио је “Спутњик”.

Према првобитном плану, Велика Британија трабало је да напусти ЕУ 29. марта, али је Брисел дао рок Лондону до петка, 12. априла, да понуди алтернативно рјешење или да тог дана иступи из Уније без споразума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана