Мадуро је сјео у амфибију и послао јасну поруку

Агенције
Мадуро је сјео у амфибију и послао јасну поруку

Каракас - У јеку венецуеланске кризе настале због регуларности предсједничких избора, Мадуро “демонстрирао” моћ возећи се у тенку, како би показао да је војска уз њега.

Криза у Венецуели која је свијет подјелила на оне који су стали уз ново- старог предсједника Николаса Мадура и оне који су подржали самопрокламованог предсједника Хуна Гваида, настала је на таласу вишедневних уличних протеста против Мадура и, како сматра опозиција, нерегуларних избора.

Предсједник националне скупштине Гваидо прогласио је себе, током великих демонстрација у Каракасу, за новог предсједника Венецуеле, а иза њега одмах су стале САД, Британија као и многе землеј Латинске Америке.

Уз Мадура су се нашле Русија, Кина, Иран, између осталих. Сазвана је и сједница СБ УН, а ситуација и размјена оштрих порука између каракаса и Вашингтона постаје све напетија.

За то вријеме, венецуелански предсједник је, у оквиру планираних војних вјежби, свијету послао поруку посетивши војне базе током тигх вјежби. Снимљен је како се вози у тенку - амфибији. Порука је јасна - војска је уз њега.

Након што је из Вашингтона поручено да ће Америка имати “значајан одговор” за Мадура уколико буде било каквог насиља или застрашивања дипломатског особља САД, опозиционог лидера Хуана Гваида, Мадуро је одговорио да национална армија мора да буде спремна да брани земљу у случају било ког сценарија.

Све што је имао да поручи, поручио је и то објавио на свом Твитер налогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана