Лавров: Британски генерал показао своје “интелектуалне капацитете”

Срна
Лавров: Британски генерал показао своје “интелектуалне капацитете”

Лисабон - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров наругао се “интелектуалном капацитету” шефа Генералштаба британских оружаних снага генерала Марка Карлтона-Смита јер је Русију назвао већом пријетњом од “Исламске државе”.

“По питању ријечи генерала Карлтон-Смита не можемо никога да спријечимо у исказивању својих интелектуалних капацитета. И раније сам чуо сличне изјаве од британског министра одбране. Не можемо утицати на британске власти по питању одлука о људима који воде њихове оружане снаге”, рекао је Лавров.


Генерал Карлтон-Смит је недавно за британски дневник “Дејли телеграф” изјавио да је “неоспорно да Русија представља далеко већу пријетњу по националну безбједност од жИсламске државеж и Ал Каиде”.

Према његовим ријечима, Русија је покренула систематске напоре да истражи и искористи осјетљива подручја Запада, посебно у неким нетрадиционалним секторима попут сајбер простора, свемира и испод морске површине.

Лавров је нагласио да сличне критике према Русији нису оригиналне и подсјетио да је бивши амерички предсједник Барак Обама у говору пред Генералном скупштином УН у септембру 2014. године Русију ставио у исти ранг са вирусом еболе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана