Кијев: Руси испалили ракету, узвратили смо

Глас Српске
Кијев: Руси испалили ракету, узвратили смо

Украјинска морнарица је саопштила да је са руског брода испаљена ракета према групи украјинских бродова у Керчком пролазу.

ИТакође, наведено је да су два наоружана брода оштећена и да су остала без мотора, као и да су руске снаге отеле три пловила.

Објављено је и да су два припадника морнарице повријеђена, као и да су украјинске снаге узвратиле ватру.

“На излазу из Керчког мореуза руске снаге су користиле оружје против бродова украјинске морнарице. Наше снаге спроводе мјере помоћи”, навео је на Фејсбуку представник украјинског предсједника на Криму Борис Бабин.

Руски медији и руско Министарство одбране се нису огласили тим поводом.

Украјински медији су пренијели да је предсједник Петро Порошенко сазвао хитан састанак војног кабинета.

Русија је претходно спречила три брода украјинске морнарице да уђу у Азовско море кроз Керчки пролаз, а приступ им је блокирала тако што је поставила огроман теретни брод испод моста, који прелази преко тог мореуза.

Такође, Русија и Украјина су једна другу оптужиле за кршење међународног права након што је руска погранична стража безуспјешно покушала да заустави бродове украјинске морнарице који су пловили око Крима на путу ка украјинској луци Мариупољ, која је у Азовском мору.

Из Кијева је саопштено и да је брод руске обалске страже ударио је у тегљач украјинске ратне морнарице близу Крима, и оштетио његове моторе и труп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана