Какве војне предности Русији даје Кримски мост?

Sputnjik
Какве војне предности Русији даје Кримски мост?

Кијев - Секретар Савјета за националну безбједност и одбрану Украјине Александар Турчинов навео је које предности Русија стиче изградњом Кримског моста.

Према његовим ријечима, на полуострву је дошло до знатног повећања броја војних одреда Црноморске флоте, а Русија је успјела да створи моћну војну инфраструктуру дуж украјинске границе.

“Врло је опасно то што подизање Кримског моста омогућава знатно брже повећавање војног контингента смјештеног на Криму”, навео је Турчинов.

У посљедње вријеме Кијев не може да заузме јединствен став о питању Кримског моста.

Стални представник предсједника Украјине на Криму Борис Бабин говорио је о негативним посљедицама изградње моста и проблемима које, наводно, има Русија с трговачким бродовима.

Посланик Врховне раде Игор Мосијчук изјавио је да сматра да је неопходно уништити Кримски мост, а његов колега Рефат Чубаров је недуго затим изјавио да мост треба предати Украјини у својству контрибуције.

Мост ка Криму из Краснодарског краја је најдужи мост у Русији, дугачак 19 километара. Аутомобилски саобраћај на мосту је већ отворен, а возови би требало да крену 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана