Када Модрић нањуши “бијело”, он постаје прави “ужас” за све трговце дрогом

Агенције
Када Модрић нањуши “бијело”, он постаје прави “ужас” за све трговце дрогом

Један пас, кога колумбијска полиција користи за откривање дроге, назван је по хрватском фудбалеру Луки Модрићу.

Полиција у Атлантику, провинцији на сјеверу Колумбије на Карипском мору, у октобру прошле године је набавила двогодишњег холандског овчара.

Назвали су га “Модрић”, по фудбалеру који је прошле године на Свјетском фудбалском првенству освојио награду за најбољег играча првенства.

Пас је, како кажу из полиције, показао талент и добар њух, па они који са њим раде тврде да је већ постигао велике успјехе у заплијени дроге.

Модрић се у пратњи полицајаца вјешто креће по путевима и мјестима гдје заустављају и контролишу аутомобиле, а у прва четири мјесеца открио је два килограма дроге у различитим операцијама.

Поједини полицајци у Атлантику тврде да се Модрић за кратко вријеме претворио у “ужас” за трговце дрогом у тој зони, јер му, како наводи Хина позивајући се на колумбијске новине, не промакне ни грам дроге.

Међу акцијама у којима је учествовао, полицајци спомињу пут од Баранкиле до Картахене, када је заустављена једна жена у државном аутомобилу и када им је Модрић сигнализирао да нешто није у реду, након чега је полиција још детаљније прегледала возило и у њему пронашла 322 грама кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана