Јункер са фластером на лицу: Тереза Меј нема везе са мојом повредом

blic.rs
Јункер са фластером на лицу: Тереза Меј нема везе са мојом повредом

Брисел - Предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер јуче је био у центру пажње не само због разговора о Брегзиту са британском премијерком Терзом Меј.

Наиме, он је на лијевом образу имао фластер, јер је, како је рекао, имао малу незгоду при бријању када се посјекао.

Новинари су примијетили фластер на лицу Јункера за време конференције за новинаре са словеначким предсједником Борутом Пахором.

Мало касније, када се састао са Терезом Меј, Јункер се нашалио на свој рачун.

“Ово је резултат јутрошње незгоде. Први пут сам се обријао кад сам имао 15 година. Данас само мислио да то сам урадим и ово се десило. Не желим да мислите да је госпођа Меј крива за повреду на мом лицу”, рекао је он.

Јункер је алудирао на ранији разговор са Терезом Меј, када су имали мањи вербални окршај, након што премијерка Велике Британије није добро разумјела шта је Јункер рекао.

Након састанка у Бриселу с предсједником Европске комисије, британска премијерка изјавила је синоћ да је постигнут напредак по питању “чврсте границе” између британске покрајине Сјеверна Ирска и Републике Ирске, што је била једна од главних препрека за споразум о Брегзиту.

Премијерка је навела да вријеме ипак истиче да се неопходне промјене “зацементирају”, преноси Ројтерс.

Међутим, Јункер је рекао да није баш оптимистичан.

Жан Клод Јункер рекао је данас да “није оптимистичан” по питању шанси да Британија напусти Европску унију уз договор, упозоравајући да би неуспјех у преговорима био економски веома скуп.

“Ако не дође до договора, што не могу да искључим као опцију, то би имало катастрофалне економске и друштвене посљедице на Британију и ЕУ, те су моји напори усмјерени ка томе да се најгоре избјегне. Али нисам баш оптимистичан по питању овог проблема”, изјавио је Јункер, како преноси Ројтерс.

(Блиц)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана