Иран упозорио Вашингтон: Држите се даље од наших бродова

Танјуг
Иран упозорио Вашингтон: Држите се даље од наших бродова

Лондон - Командант Иранске револуционарне гарде Мохсен Резаи упозорио је данас америчку морнарицу да своје ратне бродове држи на дистанци од њихових патролних бродова у Персијском заливу.

“Господине Трамп, реците вашој морнарици да не прилази близу бродова револуционарне гарде”, објавио је Резаи на твитеру, пренио је Ројтерс.

Предсједник САД Доналд Трамп је нешто раније прогласио Иранску револуционарну гарду терористичком организацијом, у покушају да повећа међународни притисак на ту земљу.

АП је пренио да је ово први случај да било која предсједничка администрација у историји САД проглашава орган неке стране владе терористима.

Трамп је изјавио да тај потез “препознаје стварност” да је у Ирану на делу тероризам под покровитељством државе и да је Гарда активни сарадник.

Након што је САД објавила да је Иранску револуционарну гарду прогласила “страном терористичком организацијом”, ирански министар спољних послова Мохамад Џавад Зариф затражио је у писму председнику Хасану Руханију да се Сједињеним Америчким Државама одговори реципроцитетом, наводи се у званичној новинској агенцији ИРНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана