Hirurg iz BiH na silu pokušao da uda kćerku za Sirijca u Njemačkoj?

Avaz.ba
Hirurg iz BiH na silu pokušao da uda kćerku za Sirijca u Njemačkoj?

A.R.D. (55), porijeklom iz Sirije, a nastanjen u Cazinu, pokušao je svoju kćerku I. D. (24) da uda za Sirijca, s adresom u Njemačkoj, kojeg joj je on odabrao, pišu federalni mediji.

Kćerka se protivila udaji za nepoznatog čovjeka i kada je vidjela da su očeve namjere, uprkos njenom protivljenju, ozbiljne, prijavila ga je policiji, javlja “Avaz”.

Bez obzira na to, A.R.D. je insistirao da ga kćerka posluša, pa je otišao u Bihać, gdje ona studira, nasilno je ugurao u automobil i, kako dodaje pomenuti portal, povezao u Cazin. U tom gradu zaustavila ih je policija, nakon čega je A.R.D. priveden i ispitan. Nije poznato šta je on namjeravao uraditi kada je prisilio kćerku da krene s njim.

Kako saznaje “Avaz”, doktor A.R.D. prije nekoliko godina se iz Sanskog Mosta doselio u Cazin, gdje se zaposlio u tamošnji Dom zdravlja.

Oženjen je državljankom BiH i imaju devetoro djece. Prema nepotvrđenim informacijama, on je državljanin BiH.

Neki izvori kažu da je hirurga supruga napustila zbog porodičnog nasilja, a neki tvrde da je upravo ona prijavila muža od kojeg se, kako se priča, još nije sudski razvela, za nasilno odvođenje njihove kćerke iz Bihaća.

U slučaj se uključilo i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Pomenuti portal, pozivajući se na neimenovane izvore, piše da je A.R.D. specijalista opšte hirurgije. Osim u gradu na Sani, radio je i u Austriji, Siriji i Sloveniji, a školovao se u Rijeci, u Hrvatskoj.

“Avaz” dodaje da niko od nadležnih iz MUP-a USK nije odgovarao na njihove pozive kako bi dobili detaljnije informacije o ovom događaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana