Ердоган упозорио запад на нападе

Агенције
Ердоган упозорио запад на нападе

Анкара - Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је Европу на опасност од терористичких напада, мање од недјељу дана пре експлозија у Бриселу,

Како пише Вашингтон пост, Ердоган је упозорио Европу на могућност напада говорећи непосредно послије експлозија у Анкари 13. марта.

"Нема разлога да бомба која је експлодирала у Анкари не експлодира у Бриселу... Упркос свему, европске државе не воде рачуна, као да шетају по минском пољу. Никада не знате када ћете нагазити на мину, али је јасно да је то неизбјежан крај", рекао је тада Ердоган.

Турски лидер је критиковао запад због "меког приступа" курдским националистима са којима су на разне начине сарађивали у борби против Исламске државе, пише вашингтонски дневник.

Протеклог викенда, Ердоган је упозорио запад да "гаји гују у њедрима" пошто индиректно подржава групе које Анкара сумњичи за тероризам.

Вашингтон пост наводи и да Ердоган није сасвим у праву, прије свега јер је одговорност за нападе у Бриселу преузела Исламска држава, као и због чињенице да између напада у Турској и Белгији нема никакве везе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана