Двојац из Србије пао у Аустралији: Продавали екстази и оружје

Агенције
Двојац из Србије пао у Аустралији: Продавали екстази и оружје

Срби Стефан Опачић и Игор Катарић и Аустралијанац Џаспер Џон Ди ухапшени су у Бризбејну у аустралијској провинцији Квинсленд због трговине дрогом. Полиција је од њих заплијенила дрогу у вриједности од око 1,3 милиона аустралијских долара, као и 30.000 долара у кешу.

“Полицајац који се представљао као купац два пута је од ухапшених пазарио по 50 грама екстазија и платио им по 3.400 долара. Истрага је трајала два мјесеца, а приликом претреса објеката у којима су живјели осумњичених пронађено је око 6,6 килограма екстазија, чија је вриједност процијењена на више од 1,3 милиона долара. Пронађено је и заплијењено око 30.000 долара у готовини за које се претпоставља да потичу од продаје наркотика, као и пиштољ са пригушивачем. Због тога ће, осим за трговину наркотицима, осумњичени бити оптужени и за илегално посједовање оружја, рекао је локалним медијима представник полиције.

Он је новинарима додао да се Стефану Опачићу на терет ставља још једна оптужба, да је на паркингу теретане продао једном Аустралијанцу пиштољ за 15.000 долара.

Опачићу ово није први пут да је у сукобу са законом. Он је прошле године осуђен условно на двије године и 200 сати друштвенокорисног рада због разбојништва. Он је прошле године осуђен условно на двије године и 200 сати друштвенокорисног рада због разбојништва. Он је тада, заједно са млађим братом и још једним другом, пресрео младића од 18 година испред једног ноћног клуба. Од њега су затражили да им преда новац. Стефан је из новчаника извадио 550 долара, а потом празан новчаник вратио жртви. Током суђења је признао кривицу и изјавио да се каје, али је недавно поново ухапшен.

Сва тројица ухапшених остаће иза решетака до сљедећег појављивања пред судом. Опачићева мајка није жељела новинарима испред суднице да коментарише оптужбе против њеног сина, рекавши само да је она “фин младић” и да је изненађена његовим хапшењем.

Хапшење Срба у Аустралији

Србин Иван Тешић осуђен је на осам и по година затвора у фебруару ове године због оптужби за трговину наркотицима. Полиција је код Тешића, иначе власника ноћног клуба на Златној обали, пронашла шест боца течног метамфетамина, у којима је било 3,6 килограма ове дроге чија је вриједност процијењена на око 3,25 милиона аутралијских долара.

Пуцао Кинезу у главу због дроге

У Бризбејну је у новембру прошле године на девет и по година затвора осуђен и Србин Богдан Ћуић, иначе вођа злогласне мото-банде “Бандидоси” из тог града, због убиства кинескг младића Џека Лија. Ћуић је Кинезу пуцао у главу испред једног тржног центра, а разлог за убиство била је свађа око кокаина.

(блиц/Телеграф)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана