Држављанин БиХ у Бечу убио своју дјевојку из Србије, а онда пуцао у себе

radiosarajevo.ba
Држављанин БиХ у Бечу убио своју дјевојку из Србије, а онда пуцао у себе

Аустрија је у шоку након осмог убиства жена у овој години. У бечком Меидлингу касно у уторак увече, 53-годишњи држављанин БиХ убио је своју бившу партнерку, 48-годишњу Србијанку, потом себи пуцао у главу.

И починилац и његова жртва пребачени су у околне болнице - жена је подлегла повредама током ноћи с уторка на сриједу. Претпоставља се да је мотив злочина - љубомора, пише Кронен Цајтуинг.

Злочину је претходио спор у ресторану између Жељка Б, држављанина БиХ, и Виолете Ј., држављанке Србије. По изласку из ресторана, у 21.20 сати у у Хертхергассеу, Жељко је пуцао у главу своје партнерке, а потом покушао самоубиство.

Док је Виолета Ј. умрла око два сата касније у болници, починилац је још увијек био у критичном стању током ноћи. Његове шансе за преживљавање сматрају се ниским.

"Злочину је претходио спор у ресторану, који се пребацио на улицу. Пронашли смо двије чахуре. Држављанин БиХ је илегално посједовао оружје", рекао је портпарол полиције Паул Еиденбергер.

Владала је помало хаотична ситуација док су су на улици лежала два беживотна тијела. У први мах се мислило да убица и даље слободно хода па је цијело подручје било затворено. У ресторану и на улици, као и у другом ресторану насупрот мјесту злочина, било је много свједока који су испитивани током ноћи.

Злочин је актуелизирао проблем насиља над женама јер је ово осми овогодишњи случај бруталног убиства жена у Аустрији, а трећи у Бечу.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана