Држављанин БиХ осуђен на доживотну робију у САД због убиства бивше супруге

avaz.ba
Држављанин БиХ осуђен на доживотну робију у САД због убиства бивше супруге

Драган Секулић (38), држављанин БиХ осуђен је у америчкој савезној држави Охајо на доживотни затвор због убиства бивше супруге Жељке (37), које се догодило у децембру прошле године.

Супругу је усмртио са 15 хитаца из братовог пиштоља, који је узео из гараже. Ускраћено му је и право помиловања, а на казну му је додато још 14 година због насиља у породици.

Током суђења Драган је признао да је пуцао у супругу, али је тврдио да је није имао намјеру убити.

Како је навео, пуцао је у афекту, јер је дознао како је у вези са колегом, а како је ријеч о Афроамериканцу, “имао је прекид филма у глави”.

Бившу супругу тог дана дочекао је на паркингу испред Центра за рехабилитацију “Асториа”, гдје је радила као медицинска сестра и испалио јој три метка у главу, а остатак у тијело, па је унајмљеним возилом покушао побјећи према аеродрому.

Иначе, Драган је са породицом из БиХ доселио у Србију, гдје је упознао Жељку па су у САД емигрирали 2002. године. У браку су добили двије кћерке.

Прошлог љета су се развели, а Жељка је, наводно, убрзо послије тога започела нову везу. Двије седмице прије злочина покушао ју је убити тако што је камионом изгурао њен аутомобил у канал.

Тада је пуштен уз кауцију од 100.000 долара и забрањен му је контакт са бившом супругом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана