Detalji ubistva u Salcburgu: Ranio mladića i ubio mu oca na ukletom mjestu VIDEO

nezavisne.com
Detalji ubistva u Salcburgu: Ranio mladića i ubio mu oca na ukletom mjestu VIDEO

Salcburg - Jedan muškarac porijeklom iz BiH ubijen je u pucnjavi koja se desila u naselju Leen u Salcburgu, dok je njegov sin ranjen, javljaju austrijski mediji.

Kako se ističe, ubistvo se desilo na mjestu na kojem je u prošlosti bilo više nerazjašnjenih krivičnih djela i ubistava, što je među populacijom izazvalo veliki strah i uznemirenost.

Mediji pišu da je napadač uspio da pobjegne, a svjedoci nisu mogli da daju dovoljno detaljan opis kako bi ga identifikovali. Policija je iz tog razloga zamolila građane koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na telefon 059/133-503333.

Prema izjavama svjedoka, 24-godišnja žrtva je u kasnim večernjim časovima ispred kafića "Lounge Focus" ušla u obračun s napadačem, nakon čega je pozvao 46-godišnjeg oca, koji se nalazio u blizini, da mu pomogne.

"Salzburger Nahrihten" piše da je, prema policijskom izvještaju, napadač prvo ispalio metak iz pištolja u sina, a nakon toga i u oca, koji je odmah podlegao povredama. Hitna pomoć je sina odvezla u obližnju bolnicu, gdje mu je pružena pomoć i sanirana prostrelna rana iznad koljena. Dalje je navedeno da je sin u svjesnom stanju i da se očekuje da pruži informacije policiji o motivima napada i napadaču.

Svjedoci su napadača opisali kao osobu porijeklom iz južne Evrope sa španskom bradom, dok se oko ostalih detalja svjedoci nisu uspjeli usaglasiti. Policija je odmah nakon izlaska na teren blokirala cijelu ulicu i počela s prikupljanjem dokaza.

"Salzburger Nahrihten" piše da je ta ulica mjesto čestih obračuna, a spominju nekoliko nerazjašnjenih slučajeva ubistava. Između ostalog, spomenuto je ubistvo jedne mlade Srpkinje po imenu Ljubica, koja je podlegla povredama nastalim ubodom nožem 2011. godine. List navodi da ni do danas nije pronađen ubica, a pretpostavka policije je da se radi o pokušaju pljačke, koji je završio tragično.

List navodi da se krivično djelo koje podsjeća na ubistvo od utorka desilo kada je jedan 54-godišnji Turčin 2017. godine u istom naselju upucao 42-godišnjeg poznanika, koji je uspio preživjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana